Bewegen op verwijzing

Begin mei 2017 besliste het bestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot, waardoor huisartsen en andere zorgverleners de inwoners die te weinig bewegen snel kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach. Wil je meer bewegen, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Dan kan je bij de BOV-coach terecht om samen te bekijken welke bewegingsvormen bij jou passen, welk beweegaanbod er in de gemeente is en zo een beweegplan op maat uit te stippelen.

In september 2023 werd het aantal zorgberoepen dat mensen naar de BOV-coach kan doorverwijzen nog uitgebreid. Voortaan kunnen zowel een arts, verpleegkundige, kinesitherapeut, diƫtist en apotheker als een maatschappelijk werker, psycholoog, ergotherapeut, vroedvrouw en podoloog de inwoners op weg helpen naar een actiever leven.

Inwoners die werk willen maken van een fitter gevoel, betere gezondheid en meer energie kunnen dankzij het project ook in de tuin van woon- en zorgcentrum Edelweis terecht om de beweegroute te volgen. Deze wandeling van 440 meter met eenvoudige oefeningen om jouw uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen is vrij toegankelijk.