Bestuur schaft voorrang van rechts af

Om verwarring en gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen en de doorstroming van het verkeer in de gemeente te verhogen, heeft het bestuur beslist om de voorrangsregel die bepaalt dat rechts voorrang heeft op het hele grondgebied af te schaffen.

Update 15 april 2024

Op maandag 15 april 2024 starten de werkzaamheden voor de vernieuwing van een aantal wegmarkeringen in de gemeente. Tijdens deze werken worden ook de nodige markeringen en signalisatie aangebracht aan kruispunten waar de voorrangsregel die bepaalt dat rechts voorrang heeft reeds werd afgeschaft, zodat deze wijzigingen van kracht worden. Ondertussen wordt kruispunt per kruispunt waar een voorrang van rechts van toepassing is bekeken en per straat aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. Ondertussen werd de voorrang van rechts in volgende straten afgeschaft:

  • Puttestraat (gemeenteraad 8 december 2023),
  • Soelstraat, Peuterstraat en Willekenslaan (gemeenteraad 18 januari 2024),
  • Busschotstraat, Moorsemsestraat en Grote Baan (gemeenteraad 22 februari 2024),
  • Waterstraat, Kasteelstraat, 't Goed en Veldstraat (gemeenteraad 28 maart 2024).

Update 29 december 2023

Intussen werden de nodige borden geplaatst aan de kruispunten van de Sleutelbaan met de Kasteelstraat en de Strooiselhoeve ter afschaffing van de voorrang van rechts.


Update 19 december 2023

Momenteel wordt kruispunt per kruispunt waarvoor nog een voorrang van rechts geldt bekeken en per straat aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. Zo werd in een eerste fase beslist om de voorrang van rechts aan de kruispunten van de Sleutelbaan met de Strooiselhoeve en de Sleutelbaan met de Kasteelstraat op te heffen en te wijzigen in een voorrangsregeling voor het verkeer dat zich op de Sleutelbaan bevindt. In tweede fase werden de kruispunten van de Puttestraat goedgekeurd. Deze wijzigingen worden van kracht eens de nodige signalisatie wordt aangebracht.

Gepubliceerd op dinsdag 19 dec 2023 om 08:00