Bestuur hangt Europese vlag halfstok naar aanleiding van gevechten in Oekraïne

Het lokaal bestuur van Begijnendijk heeft de Europese vlag halfstok gehangen uit solidariteit met het Oekraïense volk dat het slachtoffer wordt van een niet-uitgelokte aanval, waarbij burgers moeten vrezen voor hun leven.

Wanneer de wapens spreken, regeert domheid 

Met deze militaire operaties begaat Rusland een ernstige schending van het internationaal recht en ondermijnt het de veiligheid en stabiliteit van heel de wereld. Ondanks haar tekortkomingen, zorgde de Europese Unie de voorbije decennia mee voor vrede en stabiliteit. Deze wordt nu ondermijnd door terug te grijpen naar oorlog, zelf een recept uit het verleden. Deze oorlog schaadt in de eerste plaats ook de belangen van het Russische volk, dat misleid wordt door het eigengereid optreden van haar president.

Met deze symbolische actie wil het bestuur een signaal brengen dat elk bestuur, hoe klein ook, verder moet kijken dan de eigen navel. Het roept andere besturen dan ook op om haar voorbeeld te volgen en dezelfde boodschap te brengen. Samen laten we de boodschap ‘Nooit meer oorlog’ krachtiger dan ooit klinken.

Gepubliceerd op donderdag 24 feb 2022 om 13:00