Bestuur financiert en verdeelt kwalitatief magazine over inwoners, ondernemers en verenigingen

Naar aanleiding van de coronacrisis en het gemeentelijke relanceplan wordt vanaf vrijdag 14 augustus 2020 in alle brievenbussen in de gemeente het stevig, kwalitatief magazine ‘Bijzonder 2020’ verdeeld waarin inwoners, ondernemers en verenigingen van zich laten horen.
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, hebben een grote impact op de inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente. Het coronavirus Covid-19 zorgt niet alleen voor gezondheidsproblemen, ook de lokale economie en het verenigingsleven worden hard getroffen. Om deze gevolgen mee op te vangen, besliste het bestuur een aantal relancemaatregelen te nemen. Zo besliste het college van burgemeester en schepenen begin juni 2020 om eenmalig een luxueus bewaarmagazine met getuigenissen van inwoners, verhalen en activiteiten van verenigingen en ruimte voor reportages, advertenties en concrete, waardevolle acties of kortingen van ondernemers te financieren en bedelen. Door alle ondernemers en verenigingen gratis een advertentieruimte aan te bieden, hoopte het bestuur het rijke aanbod aan initiatieven in de gemeente volop in de kijker te kunnen zetten.
 
 
De voorbije weken werden maar liefst 1 080 ondernemers, 130 verenigingen en een twintigtal inwoners gecontacteerd met de vraag om hun persoonlijk verhaal of ervaringen naar aanleiding van het coronatijdperk te bezorgen. Uiteindelijk resulteren al deze inspanningen in een goedgevuld en interessant magazine van 160 bladzijden met verhalen over moed, schoonheid en een onvermoeibaar voor elkaar klaarstaan. Begijnendijk toont zich tijdens deze periode immers meer dan ooit als een solidaire, warme gemeente met inwoners die klaarstaan voor zij die uit de boot vallen en terug van nul moeten beginnen. Het bestuur dankt alle inwoners, verenigingen en ondernemers voor hun enthousiasme om bij te dragen aan dit magazine en wenst iedereen veel leesplezier toe.
Gepubliceerd op vrijdag 14 aug 2020 om 10:00