Asbest verwijderen

Asbest is een vezel die in bindmaterialen, zoals cement, kunststof, gips en lijm, is verwerkt. Het gebruik ervan werd in de jaren ‘90 verboden, omdat blootstelling longkanker, longvlies- en buikvlieskanker kan veroorzaken. Toch is asbest vaak nog verborgen aanwezig in woningen. Tegen 2040 streeft de Vlaamse regering naar een asbestveilige leefomgeving. Zo dragen IGO en EcoWerf hun steentje bij om jouw asbest veilig te verwijderen.

Niet-hechtgebonden asbest verwijderen

Met de steun van OVAM organiseren IGO en EcoWerf sinds september 2022 een groepsaankoop om niet-hechtgebonden asbest, zoals leidingisolatie en vloerbedekking, te laten verwijderen en milieuveilig verwerken. Wil je niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen? Neem dan deel aan de groepsaankoop.

Hechtgebonden asbest verwijderen

Hechtgebonden asbest, zoals leien, daken en golfplaten, kan je door EcoWerf aan huis laten ophalen. Op www.ecowerf.be vind je meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Je kan hechtgebonden asbest ook zelf naar het recyclagepark brengen. Dan moet je het verplicht verpakt aanbieden in doorzichtige bouwfolie van minstens 0,1 mm.