Afval en recyclagepark

De afvalophaling en de uitbating van het gemeentelijk recyclagepark worden door het bestuur uitbesteed aan EcoWerf.
Indien jouw afval niet correct werd opgehaald of je hebt vragen over het sorteren van afval of de aanbiedingswijze op het recyclagepark gelieve dan rechtstreeks contact op het nemen met de medewerkers van EcoWerf via het gratis nummer 0800 97 0 97.
Het recyclagepark is gelegen Prof. Scharpélaan 148 te Begijnendijk en heeft volgende openingsuren:
  • dinsdag van 12.30 tot 19.30 u
  • woensdag van 12.30 tot 19.30 u
  • donderdag van 12.30 tot 19.30 u
  • vrijdag van 12.30 tot 19.30 u
  • zaterdag van 9.00 u tot 16.00 u
(gesloten op maandag, zon- en feestdagen)

Opgelet! Laatste aanmelding 15 minuten voor sluitingstijd!

Voorwaarden

Het gemeentelijke recyclagepark is enkel toegankelijk voor de inwoners van de gemeente en voor de ondernemingen die op het grondgebied van de gemeente gevestigd zijn in zoverre de door hen aangevoerde afvalstoffen vergelijkbaar zijn overeenkomstig de definitie ‘met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen’.
De wijze waarop je jouw afval dient aan te bieden aan huis of op het recyclagepark wordt gespecifieerd op de afvalkalender.
Aanbieding van huisvuil en pmd vindt plaats door middel van zakken.
Gft-afval wordt aangeboden in een groene gft-container die voor iedere ophaling gelabeld moet worden met een gft-sticker. Wens je jouw gft-container binnenin makkelijk proper te houden? Dan kan je in de container composteerbare zakken plaatsen. Let wel! De aanbieding voor ophaling moet steeds gebeuren in de gft-container zelf.
Jaarlijks zijn er aan aantal momenten voorzien (Zie dagen aangeduid op de afvalkalender) waarop er op afroep afhaling van grofvuil aan huis kan gebeuren mits bijkomende betaling. (Zie rubriek 'Uitzonderingen').

Bedrag

Je betaalt jouw bijdrage voor de ophaling en verwerking van het aangeboden afval via de aankoop van zakken, gft-stickers of een betalingsuitnodiging voor de ophaling aan huis van grofvuil.

Gft-sticker
Voor de huis-aan-huis ophaling van gft dient de aanbieding te gebeuren in een groene gft-bak. Deze dient bij iedere ophaling voorzien te worden van een gft-sticker die gekleefd wordt rondom het handvat. Deze sticker heeft een waarde van € 2,50.

De betaalkaarten en gft-stickers kunnen aangekocht worden in het gemeentehuis en de warenhuizen Okay of Delhaize.

Uitzonderingen

Herbruikbare goederen kan je brengen naar de Kringloopwinkel Hageland, Amerstraat 17 te Aarschot, tel. 016 57 25 45.
Met glas en textiel kan je ook terecht aan de glasbollen en textielcontainers verspreid over het gemeentelijke grondgebied.

Meer info

Alle info over tarieven, locaties, afvalsoorten e.d. vind je op www.ecowerf.be/begijnendijk.