Werken voor de aanleg van het centrumplein van start!

Op maandag 12 september 2022 gaan de werkzaamheden voor de aanleg van het gedeelte van het centrumplein dat gelegen is voor en rondom de Sint-Luciakerk te Begijnendijk van start. Deze werken zijn een belangrijke stap in de realisatie van een aangename dorpskern.

De aanleg omvat een groen plein met bomen, thematuinen en een twintigtal parkeerplaatsen aan de zij- en achterkant, niet langer centraal op het plein, waarvan een aantal later uitgerust kunnen worden met laadpalen. Zo wordt de verharding voor de kerk vervangen door groen en de verlichting aangevuld met sierpalen en grondspots om het groen te accentueren. Naar analogie met het reeds aangelegde gedeelte van het centrumplein worden de wegen rondom de kerk aangelegd in gebakken kleiklinkers. Tenslotte wordt op de hoek van de Dorpsstraat met het Kerkplein een Hoppinpunt voorzien. Tijdens deze werkzaamheden wordt ook het andere gedeelte van het centrumplein voorzien van groenaccenten aan de hand van plantenbakken.

De opdracht werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 27 juni 2022 gegund aan de firma Hegrola NV uit Westerlo voor een bedrag van € 556 018,45 incl. btw. Deze firma heeft ook het andere gedeelte van het centrumplein met de fontein aangelegd.

De werkzaamheden zullen 100 werkdagen duren. Deze vinden grotendeels buiten de openbare weg plaats, waardoor ze weinig of geen invloed op de verkeersdoorstroming zullen hebben.

Gepubliceerd op maandag 5 sep 2022 om 09:00