Renovatiebegeleiding

Hebben het dak, de vloer of buitenmuren van jouw woning nog geen of onvoldoende isolatie? Zijn er nog ramen met enkel of oud dubbel glas? Wil je energie-efficiënte technieken, zoals een warmtepomp of zonneboiler, installeren? Dan loont het om energiebesparende renovaties uit te voeren. Je verlaagt niet alleen jouw energiefactuur, maar verbetert ook het comfort van jouw woning en dit zowel tijdens de winter als de zomer. Bovendien zal de verkoopwaarde van jouw woning aanzienlijk toenemen, zeker omdat alle woningen vanaf 2050 moeten voldoen aan de energienormen van een nieuwbouwwoning vandaag. Om dit te bereiken, dien je ‘beter’ te ‘renoveren’ of te benoveren.

Kostprijs

gratis

Meer info

https://www.igo.be/inwoners/energie-besparen/renovatiebegeleiding

Voor wie

Wil je een of meerdere energierenovaties laten uitvoeren, maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Dan biedt het bestuur jou renovatiebegeleiding aan!

Afhandeling

  1. Een grondige energetische doorlichting van jouw woning door een adviseur van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
  2. De opmaak van een benovatieplan met een overzicht en prioriteitsvolgorde van de mogelijke renovaties met een netto-raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
  3. Begeleiding bij de aanvraag, controle en beoordeling van offertes om een correcte aannemer te kiezen.
  4. Opvolging van de werken om het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol te realiseren.
  5. Premiebegeleiding om ervoor te zorgen dat je zeker alle premies krijgt waar je recht op hebt.

Maak hier je afspraak