naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gebruik van glyfosaat door particulieren verboden

  Verbod glyfosaat wo 19 jul
  Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, besliste de Vlaamse regering het gebruik van de onkruidverdelger glyfosaat door particulieren te verbieden. Het verbod gaat in op 19 juli 2017.
 • Nieuwe AED-toestellen geplaatst

  AED GBS Betekom ma 17 jul
  Om de gemeente wat hartveiliger te maken, werd in zitting van de gemeenteraad van 28 november 2016 beslist om vier AED-toestellen aan te kopen. Ondertussen werden de eerste toestellen geplaatst.
 • Prijzenpot van de actie 'Zo Dichtblij'

  Zo Dichtblij vr 14 jul
  De actie ‘Zo Dichtblij’ werd in onze gemeente een groot succes. Zo eindigde Begijnendijk met ca. 11 900 geregistreerde loten op de derde plaats van alle deelnemende gemeenten.
 • Woensdag Fietsdag

  Woensdag Fietsdag do 13 jul
  Om Vlaanderen op de fiets te krijgen, organiseert Mobiel 21 samen met een aantal enthousiaste partners de campagne ‘Woensdag Fietsdag’. Onder het motto ‘Go with the velo!’ sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.
 • Nieuwe riolering en weginrichting in fase 1 van dorpskernvernieuwing Betekom van start

  Dorpskern Betekom wo 12 jul
  Bij de start van de eerste fase van de wegeniswerken voerden de nutsmaatschappijen aanpassingswerken aan de nutsleidingen, nl. elektriciteit, water en kabeldistributie, uit. Momenteel worden deze werken afgerond, zodat de riolerings- en wegeniswerken in deze fase in augustus 2017 kunnen starten.
 • Elektrisch rijden? Meer dan ooit de toekomst!

  Infrax Laadpaal ma 10 jul
  Tegen 2035 mogen er in Vlaanderen geen auto’s op fossiele brandstof meer verkocht worden. Er zijn dan immers enkel nog voertuigen met een zogenaamde ‘nuluitstoot’ toegelaten. In samenwerking met Eandis zet Infrax nu al volop in op de uitbouw van een netwerk van publieke laadpalen.
 • Gezocht! Gemachtigde opzichters

  Gemachtigd opzichter 2015 vr 7 jul
  Veel scholen hebben een tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. Daarom zoekt het provinciebestuur van Vlaams-Brabant voor de zestiende keer kandidaat-gemachtigde opzichters.
 • BE-Alert bij elke noodsituatie

  BE-Alert do 6 jul
  Bij een brand, overstroming of stroomonderbreking in de gemeente wil het gemeentebestuur jou graag snel verwittigen. Daarom werd op 22 mei 2017 beslist gebruik te maken van BE-Alert, een nieuw alarmeringssysteem dat jou via sms, e-mail of telefoon meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie.
 • Maatregelen tegen vogelgriep versoepeld

  Ophokplicht ma 3 jul
  Op zondag 2 juli 2017 versoepelde Willy Borsus, Minister van Landbouw, een aantal beschermende maatregelen die de voorbije weken werden ingevoerd in het kader van de vogelgriep. Kocht je onlangs pluimvee op een markt? Wees dan wel waakzaam en raadpleeg een dierenarts als ze ziek zijn of sterven.
 • Gezocht! Freelance ‘Bewegen op Verwijzing’-coach

  wo 28 jun
  Begin mei 2017 besliste het gemeentebestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot. Om dit najaar van start te kunnen gaan in Aarschot en Begijnendijk zijn de initiatiefnemers momenteel op zoek naar coaches.
 • Aanvraag elektronische identiteitskaart vereenvoudigd

  Emiel Vander Merken di 27 jun
  Op 12 juni 2017 gingen de medewerkers van de dienst burgerzaken van start met een systeem waarbij de aanvraag van de identiteitskaart elektronisch naar de producent wordt verzonden.
 • Infrax, Eandis en EnergyVille zetten jouw woning op de kaart

  Zet je woning op de kaart wo 21 jun
  Om een antwoord te bieden op de vraag 'Verbruik ik meer of minder energie dan een gelijkaardig gezin in een gelijkaardige woning?' lanceerden Eandis, Infrax en EnergyVille de websites eandis.zetjewoningopdekaart.be en infrax.zetjewoningopdekaart.be.
 • Waarschuwingsfase 'Hitte en ozon'

  Hitte en ozon ma 19 jun
  De prachtige zomerdagen hebben ook een schaduwzijde. Zo kunnen de hete temperaturen gepaard gaan met veel ozon in de lucht. Momenteel worden hoge waarden voor hitte en ozon vastgesteld en voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot ernstige problemen voor de gezondheid.
 • Met de auto naar Frankrijk? Denk aan het ecovignet!

  Ecovignet Frankrijk do 15 jun
  Trek je deze zomer met de auto naar Frankrijk? Kijk dan tijdig na of je een ecovignet nodig hebt. Je kan het vignet, dat vanaf 1 juli 2017 in verschillende Franse steden verplicht is, immers enkel via het internet en niet ter plaatse kopen.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen wo 14 jun
  Iedereen verlangt elk jaar opnieuw naar de warme dagen, maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Zo sterven nog elk jaar honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Geef deze kwetsbare groep daarom extra aandacht.
 • Zomerregeling gratis juridisch advies OCMW

  ma 12 jun
  In juli en augustus wordt er geen gratis juridisch advies door de balie van Leuven georganiseerd in het OCMW.
 • Op ontdekking in eigen gemeente?

  Toeristische kaart vr 9 jun
  Je hebt wellicht al gemerkt dat, samen met de Folderkrant van juni 2017, ook de nieuwe toeristische kaart in jouw brievenbus zat. Naast het huidige stratenplan omvat deze kaart vier fietsroutes en vier wandellussen, ideaal om tijdens de zomervakantie eens een daguitstap in eigen gemeente te maken.
 • Pas op voor dumpingen van drugsafval!

  Dumpingen van drugsafval wo 7 jun
  Ons land wordt steeds meer geconfronteerd met de productie van synthetische drugs in clandestiene labo’s. Bij de productie veroorzaken de criminele organisaties grote hoeveelheden gevaarlijk chemisch afval waarvan ze zich snel willen ontdoen. Zo wordt het afval illegaal gedumpt op openbare plaatsen.
 • Premie voor voorhuwelijkssparen uitgebreid

  ma 5 jun
  In zitting van de gemeenteraad van 29 mei 2017 werd beslist het toepassingsgebied van de gemeentelijke premie voor voorhuwelijkssparen uit te breiden tot wettelijk samenwonenden.
 • Goreweg en Seypstraat worden fietsstraten

  vr 2 jun
  In zitting van de gemeenteraad van 29 mei 2017 werden een aantal aanvullende politiereglementen goedgekeurd.
 • Herziening ‘RUP Centrum Begijnendijk’ goedgekeurd

  RUP Begijnendijk wo 31 mei
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 29 mei 2017 werd de gedeeltelijke herziening van het ‘Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringplan (RUP) Begijnendijk Centrum’ goedgekeurd.
 • Geen aparte taxusinzameling via het containerpark

  Taxus ma 29 mei
  De medewerkers van EcoWerf kunnen dit jaar geen taxus kunnen inzamelen voor het goede doel. Het bedrijf waarmee EcoWerf jarenlang samenwerkte, heeft beslist om geen inzameling te organiseren in deze regio omdat er op de markt een overaanbod van taxus is.
 • Gezocht! Wereldgezin voor een interculturele ervaring!

  YFU wo 24 mei
  De wereldwijde studentenuitwisselingsorganisatie Youth for Understanding (YFU) organiseert internationale uitwisselingen voor jongeren vanaf 15 jaar. De medewerkers van YFU zoeken leuke gastgezinnen om midden augustus 2017 tientallen jongeren vanuit alle hoeken van de wereld te verwelkomen.
 • Vlaanderen stopt met roken. Jij toch ook?

  Vlaanderen stopt met roken ma 22 mei
  Op 31 mei 2017 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag.
 • Gezond (t)huis

  Gezond wonen wo 17 mei
  Een gezonde woning is een belangrijk deel van een gezond leven. Wil je graag meer weten over een gezond huis? Breng dan eens een bezoekje aan de kijkwoning ‘Gezond Wonen’ in Heist-op-den-Berg. Je ziet er in de praktijk welke kleine aanpassingen een woning gezonder en veiliger maken.
 • Travellers Online, een platform om verwittigd te worden

  Travellers Online ma 15 mei
  In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Ga je op reis naar het buitenland? Registreer jouw reis dan gratis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.
 • Samen sterk tegen homofobie en transfobie

  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2016 vr 12 mei
  Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Daarom hijst het gemeentebestuur een regenboogvlag naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ op 17 mei 2017.
 • Groepsaankopen voor energieke daken

  Energieke daken wo 10 mei
  Eind april lanceerde het samenwerkingsverband ‘Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant’ in samenwerking met de gemeentebesturen en het provinciebestuur de provinciale campagne ‘Energieke daken’, een initiatief om de plaatsing van zonnepanelen en isolatie te promoten.
 • Rechtstreekse verbinding tussen centrum Betekom en Demer

  Trage Weg Demerdijk ma 8 mei
  Eind maart 2017 ging het gemeentebestuur in samenwerking met Afdeling Zeeschelde, Waterwegen en Zeekanaal NV van start met de aanleg van een nieuwe taludverbinding aan de Demerdijk te Betekom. Ondertussen werd deze weg gefinaliseerd.
 • Zijn jouw zonnepanelen al aangemeld?

  Zonnepanelen aanmelden vr 5 mei
  Op 1 juni 2017 treden een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen in werking. Zo worden de medewerkers van Infrax vanaf dan verplicht om niet-aangemelde installaties actief op te sporen.
1-30 Van 64