naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ wordt ‘Zo Dichtblij’

  Zo Dichtblij ma 24 apr
  Jouw boodschappen doen bij een lokale handelaar, met de fiets naar school of het werk, straten vol buren die je kent of een gezellig terrasje op een historisch plein? In onze dorpskernen kan het allemaal. Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan ‘Zo Dichtblij’.
 • Milieuvergunningsaanvraag klasse 1 in openbaar onderzoek

  di 18 apr
  Er werd door de firma Etn. J. Maes Zonen NV te Bornem een milieuvergunningsaanvraag klasse 1 ingediend voor het verder uitbaten en veranderen van een inrichting (tankstation), gelegen te Liersesteenweg 318, 3130 Begijnendijk.
 • Met de trolley naar de markt

  Met de trolley naar de markt ma 10 apr
  Ben je een vaste klant van de wekelijkse markt in Begijnendijk? Of plan je de komende weken wel eens een bezoekje aan de markt? Neem dan zeker deel aan de actie ‘Met de trolley naar de markt van Begijnendijk’, een initiatief van de marktcommissie in samenwerking met het gemeentebestuur.
 • Hulpverleningszone Oost verkoopt materieel

  Brandweerzone Oost vr 7 apr
  De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel. Je kan een bod onder gesloten omslag indienen tot en met 15 mei 2017.
 • Alcohol- en snelheidscontroles in april

  Controles ma 3 apr
  In samenwerking met de politiediensten voert het provinciebestuur van Vlaams-Brabant strijd tegen verkeersongevallen die werden veroorzaakt door chauffeurs onder invloed. Het provinciaal actieplan tegen dronkenschap voorziet in april dan ook controles op rijden onder invloed en snelheid.
 • Enquêteurs op pad in de gemeente

  FOD Economie wo 29 mrt
  In de loop van de volgende maanden zullen enquêteurs van de Algemene Directie Statistiek een aantal gezinnen binnen de gemeente contacteren om deel te nemen aan een interview.
 • Het leven staat nooit stil, ook niet in jouw gemeente!

  Gemeentemonitor wo 22 mrt
  Voor de Vlaamse overheid en gemeentebesturen is het belangrijk te weten hoe je over jouw gemeente en buurt denkt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering in alle Vlaamse gemeenten de rondvraag ‘Gemeentemonitor’.
 • Kies voor drinkwater van de kraan!

  Kraantjeswater ma 20 mrt
  Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.
 • Vogelgriep, afschermplicht bij hobbyhouders opgeheven

  Ophokplicht ma 20 mrt
  Op vrijdag 17 maart 2017 werden de meeste maatregelen tegen vogelgriep voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels opgeheven. Professionele pluimveehouders moeten wel nog geduld hebben.
 • Ontmoet de Demer, vijf poorten naar een uniek landschap

  Ontmoet de Demer in Betekom di 14 mrt
  Om de unieke troeven van de Demervallei nog meer in de kijker te plaatsen, ontwikkelden Toerisme Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Noord Hageland ‘Ontmoet de Demer’. Zo wordt de brug over de Demer in Betekom binnen enkele maanden een unieke ontmoetingsplek.
 • Verlenging en verdere versoepeling van de preventieve maatregelen tegen vogelgriep

  Ophokplicht ma 13 mrt
  Het risico op besmetting met vogelgriep is nog steeds aanwezig is. Daarom werden de voorzorgsmaatregelen op 11 maart 2017 verlengd. Tegelijk werden de maatregelen voor activiteiten die weinig risico op contact met wilde vogels inhouden wel verder versoepeld.
 • Feest mee met jouw straat, buurt of vereniging!

  Vlaanderen Feest do 9 mrt
  Lijkt het je wel een leuk idee om eens een feest voor jouw straat of buurt in de steigers te zetten? Dan is de elfdaagse periode in de aanloop naar de Vlaamse feestdag misschien wel het uitgelezen moment om dat in de praktijk om te zetten.
 • Kies voor een beter klimaat!

  Burgemeestersconvenant ma 6 mrt
  In zitting van de gemeenteraad van 20 februari 2017 werd het klimaatactieplan definitief goedgekeurd. Het plan werd opgemaakt in het kader van de ondertekening van het Burgemeestersconvenant en omvat dan ook een reeks acties en maatregelen om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% te verminderen.
 • Voorlopige vaststelling van het Natura 2000-programma in openbaar onderzoek

  Natura 2000 vr 3 mrt
  Om de Europese natuurdoelen te realiseren, ging de Vlaamse overheid van start met de opmaak van het Vlaamse Natura 2000-programma. De voorlopige vaststelling van het programma gaat de komende maanden in openbaar onderzoek.
 • Vogelgriep? Wat met hobbyhouders van pluimvee en vogels

  Ophokplicht do 2 mrt
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017 werden er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Weet jij wat meeroken met kinderen doet?

  Binnen roken is nooit oké. di 14 feb
  Veel rokers denken dat het oké is als ze onder de dampkap, bij het open raam of in een aparte kamer met gesloten deur roken. Toch is binnen roken nooit oké, zelfs niet met het raam open. Het is altijd erg gevaarlijk, zeker voor kinderen.
 • Antwerpse lage-emissiezone gaat van start

  LEZ Antwerpen wo 11 jan
  In de Antwerpse lucht zit te veel roet en fijnstof, wat slecht is voor het milieu en de gezondheid. Om werk te maken van een betere luchtkwaliteit voert de stad Antwerpen op 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in.
 • Aanvaardingscriteria voor pasfoto op identiteitskaart verstrengen

  Identiteitskaarten ma 9 jan
  Vanaf 16 januari 2017 gelden de regels die al langer van toepassing zijn voor internationale paspoorten ook voor elektronische identiteitskaarten en de Kids-ID.
 • Water op maat voor de generatie van morgen

  De Watergroep vr 6 jan
  Om de komende jaren de nodige investeringen te kunnen doen voor de renovatie of vervanging van waterproductiecentra en leidingen hanteert De Watergroep sinds 1 januari 2017 een nieuw tarief voor drinkwater.
 • Nieuwe premies stimuleren totaalrenovaties

  Benoveren di 3 jan
  Met een hervorming van de energiepremies wil de Vlaamse Regering nu ook de eigenaars en verhuurders van bestaande woningen en appartementen aanmoedigen om de stap naar meer energie-efficiëntie te zetten.
 • Nieuwe tarieven waterfactuur

  De Watergroep vr 30 dec
  Om de komende jaren de nodige investeringen te kunnen doen voor de renovatie of vervanging van waterproductiecentra en leidingen hanteert De Watergroep vanaf 1 januari 2017 een nieuw tarief voor drinkwater.
 • Er is een winnaar!

  De Kringwinkel Hageland di 27 dec
  Net zoals vorig jaar gingen de medewerkers van De Kringwinkel tijdens de ‘Europese Week van de Afvalvermindering’ op zoek naar de ‘Hergebruikkampioen Hageland 2016’. Na een spannende strijd werd de stad Diest tot ‘Hergebruikkampioen Hageland 2016’ uitgeroepen. Begijnendijk eindigde zesde.
 • Geen telefoonboek nodig? Uitschrijven kan!

  Gouden Gids ma 19 dec
  Om te voorkomen dat de Gouden en Witte Gids ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, biedt FCR Media de mogelijkheid om jezelf uit te schrijven.
 • De Werkwinkel gaat verhuizen

  VDAB di 13 dec
  Vanaf 19 december 2016 verhuizen de medewerkers van De Werkwinkel van de Leuvensestraat 121 naar de Betekomsesteenweg 47 in Aarschot. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.
 • Nieuwe inzameldagen in 2017

  Ecowerf vrachtwagens di 6 dec
  Vanaf januari 2017 pakken de medewerkers van EcoWerf de huis-aan-huisinzameling anders aan. Zo wordt het afval niet langer per gemeente ingezameld, maar over de gemeentegrenzen heen. Daarnaast verandert ook de inzamelfrequentie voor papier-karton en PMD.
 • Buiten de bebouwde kom wordt 70 km/u de norm

  70 km/u buiten de bebouwde kom vr 2 dec
  Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersborden langs de weg te verminderen, voert de Vlaamse overheid vanaf 1 januari 2017 een algemene snelheidslimiet van 70 km/u in op de Vlaamse wegen buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm zijn.
 • Inzameling papier en karton voor bedrijven

  Ecowerf containers do 1 dec
  Sinds 1 september 2016 kunnen bedrijven een contract met Ecowerf afsluiten om hun papier en karton op te laten halen.
 • Ontwerp outdoor sportinfrastructuur Betekom goedgekeurd

  Outdoor sportinfrastructuur Betekom di 29 nov
  In zitting van de gemeenteraad van 28 november 2016 werd het ontwerp voor de ontwikkeling van een nieuw gemeentelijk outdoor sportcomplex aan de Grote Baan te Betekom, nl. de huidige site van KAC Betekom, principieel goedgekeurd.
 • Elektriciteit of aardgas aanvragen in 20 minuten

  Mijn Infrax do 24 nov
  Gezinnen en bedrijven vragen jaarlijks 80 000 keer een nieuwe nutsaansluiting voor elektriciteit, aardgas, kabeldistributie en riolering of wijziging ervan bij Infrax aan. Om dit snel te regelen, lanceerden de medewerkers van Infrax op 17 november 2016 de nieuwe digitale toepassing 'Mijn Infrax'.
 • Renoveer beter, BENOveer!

  Ik BENOveer do 3 nov
  Wees verstandig, ‘BENOveer’ en werk mee aan de strijd tegen de klimaatverstoring, garantie op energieonafhankelijkheid en een betaalbare energiefactuur.
1-30 Van 48