naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Regionale Adventure Days

  Regionale Adventure Days vr 26 mei
  Van 3 tot en met 7 juli 2017 organiseert de Sportregio Winge-Demervallei de veertiende editie van de regionale Adventure Days. Dit sportkamp voor jongeren van 13 tot 18 jaar staat elke keer garant voor allerlei uitdagende sportactiviteiten onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren monitoren.
 • Gezocht! Wereldgezin voor een interculturele ervaring!

  YFU wo 24 mei
  De wereldwijde studentenuitwisselingsorganisatie Youth for Understanding (YFU) organiseert internationale uitwisselingen voor jongeren vanaf 15 jaar. De medewerkers van YFU zoeken leuke gastgezinnen om midden augustus 2017 tientallen jongeren vanuit alle hoeken van de wereld te verwelkomen.
 • MKWB Openbaar onderzoek stopgezet

  wo 24 mei
  De Vlaamse regering heeft op 22 mei 2017 beslist de ontwerpkaart terug in te trekken.
 • Prijzenpot van de actie ZoDichtBij

  wo 24 mei
  De promotiecampagne voor de lokale handel in de gemeente Begijnendijk loop nog tot en met 3 juni !
 • Vlaanderen stopt met roken. Jij toch ook?

  Vlaanderen stopt met roken ma 22 mei
  Op 31 mei 2017 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag.
 • Gezond (t)huis

  Gezond wonen wo 17 mei
  Een gezonde woning is een belangrijk deel van een gezond leven. Wil je graag meer weten over een gezond huis? Breng dan eens een bezoekje aan de kijkwoning ‘Gezond Wonen’ in Heist-op-den-Berg. Je ziet er in de praktijk welke kleine aanpassingen een woning gezonder en veiliger maken.
 • Travellers Online, een platform om verwittigd te worden

  Travellers Online ma 15 mei
  In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Ga je op reis naar het buitenland? Registreer jouw reis dan gratis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.
 • Samen sterk tegen homofobie en transfobie

  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2016 vr 12 mei
  Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Daarom hijst het gemeentebestuur een regenboogvlag naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ op 17 mei 2017.
 • Groepsaankopen voor energieke daken

  Energieke daken wo 10 mei
  Eind april lanceerde het samenwerkingsverband ‘Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant’ in samenwerking met de gemeentebesturen en het provinciebestuur de provinciale campagne ‘Energieke daken’, een initiatief om de plaatsing van zonnepanelen en isolatie te promoten.
 • Rechtstreekse verbinding tussen centrum Betekom en Demer

  Trage Weg Demerdijk ma 8 mei
  Eind maart 2017 ging het gemeentebestuur in samenwerking met Afdeling Zeeschelde, Waterwegen en Zeekanaal NV van start met de aanleg van een nieuwe taludverbinding aan de Demerdijk te Betekom. Ondertussen werd deze weg gefinaliseerd.
 • Zijn jouw zonnepanelen al aangemeld?

  Zonnepanelen aanmelden vr 5 mei
  Op 1 juni 2017 treden een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen in werking. Zo worden de medewerkers van Infrax vanaf dan verplicht om niet-aangemelde installaties actief op te sporen.
 • Bestuur bouwt nieuw politiewijkkantoor

  Nieuw politiewijkkantoor wo 3 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 24 april 2017 werden de lastenvoorwaarden voor de bouw van het nieuwe politiewijkkantoor goedgekeurd.
 • Langer zelfstandig met een woonassistent

  Assistentiewoningen di 2 mei
  Zelfstandig blijven wonen in de eigen, vertrouwde buurt is de wens van veel ouderen. Een aangepaste en veilige woning is daarbij belangrijk. Om die wens mogelijk te maken, biedt het Vlaams ouderenbeleid diverse ondersteuningsvormen.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 28 apr
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ wordt ‘Zo Dichtblij’

  Zo Dichtblij ma 24 apr
  Jouw boodschappen doen bij een lokale handelaar, met de fiets naar school of het werk, straten vol buren die je kent of een gezellig terrasje op een historisch plein? In onze dorpskernen kan het allemaal. Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan ‘Zo Dichtblij’.
 • Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie?

  Zonnekaart Vlaanderen wo 12 apr
  Om zoveel mogelijk mensen, bedrijven, verenigingen, scholen en overheden te overtuigen om mee te investeren in groene energie lanceerde de Vlaamse overheid eind maart 2017 de ‘Zonnekaart Vlaanderen’.
 • Met de trolley naar de markt

  Met de trolley naar de markt ma 10 apr
  Ben je een vaste klant van de wekelijkse markt in Begijnendijk? Of plan je de komende weken wel eens een bezoekje aan de markt? Neem dan zeker deel aan de actie ‘Met de trolley naar de markt van Begijnendijk’, een initiatief van de marktcommissie in samenwerking met het gemeentebestuur.
 • Enquêteurs op pad in de gemeente

  FOD Economie wo 29 mrt
  In de loop van de volgende maanden zullen enquêteurs van de Algemene Directie Statistiek een aantal gezinnen binnen de gemeente contacteren om deel te nemen aan een interview.
 • Kies voor drinkwater van de kraan!

  Kraantjeswater ma 20 mrt
  Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.
 • Ontmoet de Demer, vijf poorten naar een uniek landschap

  Ontmoet de Demer in Betekom di 14 mrt
  Om de unieke troeven van de Demervallei nog meer in de kijker te plaatsen, ontwikkelden Toerisme Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Noord Hageland ‘Ontmoet de Demer’. Zo wordt de brug over de Demer in Betekom binnen enkele maanden een unieke ontmoetingsplek.
 • Feest mee met jouw straat, buurt of vereniging!

  Vlaanderen Feest do 9 mrt
  Lijkt het je wel een leuk idee om eens een feest voor jouw straat of buurt in de steigers te zetten? Dan is de elfdaagse periode in de aanloop naar de Vlaamse feestdag misschien wel het uitgelezen moment om dat in de praktijk om te zetten.
 • Kies voor een beter klimaat!

  Burgemeestersconvenant ma 6 mrt
  In zitting van de gemeenteraad van 20 februari 2017 werd het klimaatactieplan definitief goedgekeurd. Het plan werd opgemaakt in het kader van de ondertekening van het Burgemeestersconvenant en omvat dan ook een reeks acties en maatregelen om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% te verminderen.
 • Vogelgriep? Wat met hobbyhouders van pluimvee en vogels

  Ophokplicht do 2 mrt
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017 werden er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Weet jij wat meeroken met kinderen doet?

  Binnen roken is nooit oké. di 14 feb
  Veel rokers denken dat het oké is als ze onder de dampkap, bij het open raam of in een aparte kamer met gesloten deur roken. Toch is binnen roken nooit oké, zelfs niet met het raam open. Het is altijd erg gevaarlijk, zeker voor kinderen.
 • Antwerpse lage-emissiezone gaat van start

  LEZ Antwerpen wo 11 jan
  In de Antwerpse lucht zit te veel roet en fijnstof, wat slecht is voor het milieu en de gezondheid. Om werk te maken van een betere luchtkwaliteit voert de stad Antwerpen op 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in.
 • Aanvaardingscriteria voor pasfoto op identiteitskaart verstrengen

  Identiteitskaarten ma 9 jan
  Vanaf 16 januari 2017 gelden de regels die al langer van toepassing zijn voor internationale paspoorten ook voor elektronische identiteitskaarten en de Kids-ID.
 • Water op maat voor de generatie van morgen

  De Watergroep vr 6 jan
  Om de komende jaren de nodige investeringen te kunnen doen voor de renovatie of vervanging van waterproductiecentra en leidingen hanteert De Watergroep sinds 1 januari 2017 een nieuw tarief voor drinkwater.
 • Nieuwe premies stimuleren totaalrenovaties

  Benoveren di 3 jan
  Met een hervorming van de energiepremies wil de Vlaamse Regering nu ook de eigenaars en verhuurders van bestaande woningen en appartementen aanmoedigen om de stap naar meer energie-efficiëntie te zetten.
 • Nieuwe tarieven waterfactuur

  De Watergroep vr 30 dec
  Om de komende jaren de nodige investeringen te kunnen doen voor de renovatie of vervanging van waterproductiecentra en leidingen hanteert De Watergroep vanaf 1 januari 2017 een nieuw tarief voor drinkwater.
 • Er is een winnaar!

  De Kringwinkel Hageland di 27 dec
  Net zoals vorig jaar gingen de medewerkers van De Kringwinkel tijdens de ‘Europese Week van de Afvalvermindering’ op zoek naar de ‘Hergebruikkampioen Hageland 2016’. Na een spannende strijd werd de stad Diest tot ‘Hergebruikkampioen Hageland 2016’ uitgeroepen. Begijnendijk eindigde zesde.
1-30 Van 56