naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Aarschot, Begijnendijk en Herselt komen tegemoet aan vraag patiënten, artsen en thuisverplegers

  ma 25 sep
  Tijdens de werken aan de Herseltsesteenweg (N19) worden de straten met ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ uitgebreid met vergunninghouders.
 • Vredesvlag voor ontwapening

  Dag van de Vrede ma 18 sep
  Om de idealen van vrede te promoten, werd 21 september door de VN uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor de Vrede’. Als lid van het internationale netwerk ‘Mayors for Peace’ hijst het gemeentebestuur deze week de vredesvlag aan het gemeentehuis en OCMW voor duurzame wereldvrede.
 • Drie redenen voor jouw overstap!

  Week van de Mobiliteit vr 15 sep
  Van 16 tot en met 22 september 2017 is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Die week gaat Vlaanderen goed op weg en met z’n allen mee(r) autominderen. Wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt, voelt zich immers opvallend beter.
 • Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg

  Tele-Onthaal wo 13 sep
  Elke dag rinkelt de telefoon 300 keer bij Tele-Onthaal. Elke avond zoeken gemiddeld 25 mensen de weg naar de Tele-Onthaalchat. Eén ding hebben ze gemeen, nl. ze willen praten over hun problemen, hoe groot of klein ook. Door te luisteren, helpen vrijwilligers hen een hele stap verder.
 • OCMW verhuurt gronden

  Heuvelstraat vr 8 sep
  Het OCMW heeft van oudsher een aantal gronden in haar bezit. In zitting van de OCMW-raad van 24 augustus 2016 werd een procedure goedgekeurd om deze gronden te verhuren.
 • Unieke reeks over EcoWerf op ROB-tv

  Het Schoonste Beroep wo 6 sep
  Vanaf woensdag 6 september 2017 kan je op ROB-tv kijken naar ‘Het Schoonste Beroep’, een unieke reeks over afvalinzamelaar en -verwerker EcoWerf.
 • Alcohol- en gordeldrachtcontroles in september

  Controles do 31 aug
  In september 2017 controleren de lokale en federale politiediensten in Vlaams-Brabant extra op het rijden onder invloed en gordeldracht.
 • Geen fietsverkeer mogelijk langs Gelroodsesteenweg

  Trage Weg Demerdijk do 31 aug
  Begin augustus werd de Gelroodsesteenweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, ook voor fietsverkeer. Toch zijn er nog heel wat fietsers die langs de werken passeren, ondanks het feit dat het risico op ongevallen zeer groot is.
 • Het gemeentebestuur en EcoWerf plaatsen camera’s bij de glasbollen

  wo 30 aug
  De maatregelen van EcoWerf om sluikstorten aan glasbolsites terug te dringen, resulteerden in een afname van het sluikafval. Toch hebben deze nog niet het gewenste resultaat. Daarom zullen de medewerkers van EcoWerf in de toekomst camera's aan de glasbolsites plaatsen.
 • Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk goedgekeurd

  di 29 aug
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 augustus 2017 werd het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk definitief vastgesteld. Het structuurplan legt de visie naar ruimtelijke ontwikkeling voor de komende 10 jaar vast.
 • Contactgegevens op vrijwillige basis registreren

  Gegevens Rijksregister wo 23 aug
  Sinds 11 augustus 2017 biedt het Rijksregister jou de mogelijkheid om jouw contactgegevens, zoals jouw telefoonnummer, GSM-nummer, faxnummer en e-mailadres, of sommige ervan op vrijwillige basis in te voeren.
 • Bouwwerken nieuw politiewijkkantoor van start

  Nieuw politiewijkkantoor vr 18 aug
  Op maandag 21 augustus 2017 starten de werkzaamheden voor de bouw van een nieuw politiewijkkantoor op de plaats van het vroegere schoolhuis, gelegen naast GBS De Klimroos aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom.
 • Nieuwe rookstopcursus te Tremelo

  Rookstopcursus Tremelo wo 16 aug
  Rook je en denk je er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen, zowel voor jouw gezondheid als voor jouw portemonnee. Op 4 oktober 2017 start in Tremelo een rookstopcursus. Maak een nieuwe start en schrijf je in!
 • Gezocht! Eigenaars van energiezuinige woningen

  Ecobouwers Opendeur do 10 aug
  Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van jouw woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je jouw bouw- en woonervaringen delen? Dan kan je in november 2017 jouw medewerking verlenen aan ‘Ecobouwers Opendeur’.
 • Aangepaste verkeerssituatie omgeving Bloemsehoeve

  wo 9 aug
  Door de wegenwerken in Betekom en langs de Herseltsesteenweg heeft de omgeving van de Bloemsehoeve in Aarschot te kampen met sluipverkeer en extra verkeersdrukte. Daarom past het stadsbestuur van Aarschot er tijdelijk de verkeerssituatie aan.
 • Herziening ‘RUP Centrum Begijnendijk’ van kracht

  RUP Begijnendijk Centrum di 8 aug
  Tijdens de gemeenteraad van mei 2017 werd de gedeeltelijke herziening van het ‘Gemeentelijk RUP Begijnendijk Centrum’ goedgekeurd. Na het doorlopen van de schorsingsprocedure werd een bekendmaking gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zodat het uitvoeringsplan op 8 augustus 2017 van kracht gaat.
 • Subsidiereglement milieu en natuur aangepast

  VBS ’t SJIBke ma 7 aug
  Om initiatieven op vlak van milieu en natuur van erkende organisaties of verenigingen in de gemeente te ondersteunen, stelde de milieuadviesraad in 2016 een gemeentelijk subsidiereglement op. In zitting van de gemeenteraad van 6 juli 2017 werden de beoordelingscriteria aangepast.
 • Nationaal nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer

  Noodnummer 1722 vr 4 aug
  Op 1 augustus 2017 lanceerde de FOD Binnenlandse Zaken het nationaal nummer 1722, een telefoonnummer dat bedoeld is voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. Met dit project wil de FOD alle inkomende oproepen anders organiseren, zodat de oproepen aan 112 een voorkeurbehandeling kunnen krijgen.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
 • Gebruik van glyfosaat door particulieren verboden

  Verbod glyfosaat wo 19 jul
  Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, besliste de Vlaamse regering het gebruik van de onkruidverdelger glyfosaat door particulieren te verbieden. Het verbod gaat in op 19 juli 2017.
 • Nieuwe AED-toestellen geplaatst

  AED GBS Betekom ma 17 jul
  Om de gemeente wat hartveiliger te maken, werd in zitting van de gemeenteraad van 28 november 2016 beslist om vier AED-toestellen aan te kopen. Ondertussen werden de eerste toestellen geplaatst.
 • Prijzenpot van de actie 'Zo Dichtblij'

  Zo Dichtblij vr 14 jul
  De actie ‘Zo Dichtblij’ werd in onze gemeente een groot succes. Zo eindigde Begijnendijk met ca. 11 900 geregistreerde loten op de derde plaats van alle deelnemende gemeenten.
 • Woensdag Fietsdag

  Woensdag Fietsdag do 13 jul
  Om Vlaanderen op de fiets te krijgen, organiseert Mobiel 21 samen met een aantal enthousiaste partners de campagne ‘Woensdag Fietsdag’. Onder het motto ‘Go with the velo!’ sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.
 • Nieuwe riolering en weginrichting in fase 1 van dorpskernvernieuwing Betekom van start

  Dorpskern Betekom wo 12 jul
  Bij de start van de eerste fase van de wegeniswerken voerden de nutsmaatschappijen aanpassingswerken aan de nutsleidingen, nl. elektriciteit, water en kabeldistributie, uit. Momenteel worden deze werken afgerond, zodat de riolerings- en wegeniswerken in deze fase in augustus 2017 kunnen starten.
 • Elektrisch rijden? Meer dan ooit de toekomst!

  Infrax Laadpaal ma 10 jul
  Tegen 2035 mogen er in Vlaanderen geen auto’s op fossiele brandstof meer verkocht worden. Er zijn dan immers enkel nog voertuigen met een zogenaamde ‘nuluitstoot’ toegelaten. In samenwerking met Eandis zet Infrax nu al volop in op de uitbouw van een netwerk van publieke laadpalen.
 • Gezocht! Gemachtigde opzichters

  Gemachtigd opzichter 2015 vr 7 jul
  Veel scholen hebben een tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. Daarom zoekt het provinciebestuur van Vlaams-Brabant voor de zestiende keer kandidaat-gemachtigde opzichters.
 • BE-Alert bij elke noodsituatie

  BE-Alert do 6 jul
  Bij een brand, overstroming of stroomonderbreking in de gemeente wil het gemeentebestuur jou graag snel verwittigen. Daarom werd op 22 mei 2017 beslist gebruik te maken van BE-Alert, een nieuw alarmeringssysteem dat jou via sms, e-mail of telefoon meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie.
 • Aanvraag elektronische identiteitskaart vereenvoudigd

  Emiel Vander Merken di 27 jun
  Op 12 juni 2017 gingen de medewerkers van de dienst burgerzaken van start met een systeem waarbij de aanvraag van de identiteitskaart elektronisch naar de producent wordt verzonden.
 • Infrax, Eandis en EnergyVille zetten jouw woning op de kaart

  Zet je woning op de kaart wo 21 jun
  Om een antwoord te bieden op de vraag 'Verbruik ik meer of minder energie dan een gelijkaardig gezin in een gelijkaardige woning?' lanceerden Eandis, Infrax en EnergyVille de websites eandis.zetjewoningopdekaart.be en infrax.zetjewoningopdekaart.be.
 • Waarschuwingsfase 'Hitte en ozon'

  Hitte en ozon ma 19 jun
  De prachtige zomerdagen hebben ook een schaduwzijde. Zo kunnen de hete temperaturen gepaard gaan met veel ozon in de lucht. Momenteel worden hoge waarden voor hitte en ozon vastgesteld en voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot ernstige problemen voor de gezondheid.
1-30 Van 74