naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht! Freelance ‘Bewegen op Verwijzing’-coach

28 juni ’17 (wo)
Begin mei 2017 besliste het gemeentebestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot. Om dit najaar van start te kunnen gaan in Aarschot en Begijnendijk zijn de initiatiefnemers momenteel op zoek naar coaches.

Wat is het BOV-project?  

Wil je meer bewegen, maar weet je niet goed hoe je hieraan begint? Dan is 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' iets voor jou. Dankzij dit beweeg- en welzijnsproject kan een huisarts die iemand het advies geeft om minder lang stil te zitten en meer te bewegen deze persoon doorverwijzen naar een BOV-coach. De coach zal samen een beweegplan opstellen en, als je dat wil, ook beweegactiviteiten of verenigingen zoeken. Het doel is immers om de deelnemers na max. zes maanden zelfstandig verder te laten bewegen en te laten instromen naar het lokale beweeg- en sportaanbod.

Wil je graag BOV-coach worden?

Heb je een diploma lichamelijke opvoeding of kinesitherapie? Ben je zelfstandige en kan je jezelf enkele uren per maand vrijmaken als BOV-coach? Ben je bereid op 3, 9 en 17 oktober 2017 een vorming van het VIGeZ te volgen in Brussel? Stel je dan kandidaat! Bezorg jouw motivatie en CV vóór 30 augustus 2017 aan Kim Van der Auwera van het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Hageland via kim@lmnhageland.be. Vermeld eveneens hoeveel en welke uren je kan inzetten voor BOV-coaching en of je coaching wil geven in Aarschot en/of Begijnendijk. De gesprekken vinden plaats op 11 september 2017 in het Huis voor Chronische Zorg te Aarschot. Het aanvraagdossier voor de zorgregio Aarschot wordt eind september besproken. Er wordt één coach per gemeente voorzien. Bij goedkeuring kunnen de coaches na het volgen van de driedaagse opleiding in oktober aan de slag. Vanaf dan kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorsturen naar een BOV-coach.


Meer info?
www.bewegenopverwijzing.be.

Nieuwsoverzicht